Hyppää sisältöön

Kekkilä ja Kaiwur tarjoavat vastuullista logistiikka yhteistyössä 

Kekkilä ja Kaiwur Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Kekkilän tuotteita kuljetetaan biokaasukäyttöisillä kuorma-autoilla.

Kekkilä ja Kaiwur Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Kekkilän tuotteita kuljetetaan biokaasukäyttöisillä kuorma-autoilla. Logistiikkaratkaisu vähentää kuljetusten hiilijalanjälkeä ja tuo vastuullisen vaihtoehdon raskaisiin kuljetuksiin, joissa biokaasuautoja ei aiemmin ollut käytössä. 

Kekkilä ja kuljetusyritys Kaiwuri Oy ovat tehneet yhteistyötä pitkään ja vuodesta 2022 lähtien kasvualustojen kuljetukset on voitu järjestää biokaasukäyttöisellä kuorma-autolla.  Keväällä 2024 Kaiwuri otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa  Volvo Trucksin  biokaasukäyttöisen FH 500 -kasettiauton. Aiemmin vastaavaa ratkaisua ei ole ollut tarjolla raskaissa maansiirtoautoissa. Biokaasukäyttöiset kuorma-autot tukevat Kekkilän tavoitteita ja sitoutumista  vähähiilisiin logistiikkaratkaisuihin.  

– Otamme ilolla vastaan  mahdollisuuden tarjota tätä mahdollisuutta erityisesti kaupungeille ja kunnille, sillä logistiikan päästövähennyksillä pienennämme merkittävästi hiilijalanjälkeämme, kertoo  tuotanto-, laatu- ja vastuullisuusjohtaja Jussi Kankainen Kekkilältä.  

Pioneerityötä logistiikan saralla

Kaiwurin biokaasukäyttöiset autot, kuten vaihtolava-auto Jiweco Sway 400 ja raskas Volvo FH 500, vastaavat erilaisten kuljetusten tarpeisiin. Kevyempi Jiweco Sway 400 soveltuu erityisesti ahtaiden työmaiden vaatimuksiin, kun taas raskaampi Volvo FH 500 pystyy hoitamaan raskaat maansiirto- ja kasettikuljetukset.  

– Yhteistyössä Kekkilän kanssa olemme kehittäneet kalustoamme vastaamaan vaativiin kuljetustarpeisiin, kertoo toimitusjohtaja Janne Nokkala Kaiwurilta. 

Vastuullinen energiankäyttö etusijalla

Kaiwurin biokaasukäyttöiset autot käyttävät Gasumin tuottamaa kotimaista biopolttoainetta. Biokaasu valmistetaan orgaanisesta jätteestä, kuten ruokajätteistä ja lannasta ja sen avulla voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 100 %.  

– Tämä on merkittävä askel kohti ilmastoneutraaleja kuljetuksia, ja se täydentää Kekkilän tavoitetta kestävässä viherrakentamisessa, kertoo Kankainen. 

Kaiwurin toimitusjohtajan mukaan päätös hankkia raskas biokaasukäyttöinen kalusto oli paitsi ajan hermolla olemista myös henkilökohtaista ”hulluutta” – biokaasuautoja ei nimittäin aiemmin ollut saatavilla raskaaseen kuljetuskäyttöön. Nyt, kun kysyntää alkaa hiljalleen syntyä, Kekkilä ja Kaiwur ovat valmiina vastaamaan siihen. 

Kohti ilmastoneutraaleja kuljetuksia

Kekkilän ja Kaiwurin yhteistyö osoittaa, että myös raskaissa kuljetuksissa voidaan siirtyä ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin. Volvo Trucks on kehittänyt biokaasukäyttöisiä kuorma-autoja, jotka vastaavat dieselautoja niin suorituskyvyssä kuin toimintamatkassa. Tämä mahdollistaa entistä tehokkaammat ja ympäristöystävällisemmät kuljetusratkaisut, mikä on olennaista siirtymisessä kohti fossiilittomia kuljetuksia. 

Kaiwur ja Kekkilä jatkavat edelläkävijöinä biokaasuun perustuvien ratkaisujen hyödyntämisessä, ja yhteistyö tuo heidät askeleen lähemmäs yhteistä tavoitetta: ilmastoneutraalia logistiikkaa. 

Etsi