Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pikkukentiapalmu

(Kentiapalmer )

Howea fosteriana

Pikkukentiapalmu on erinomainen, tyylikäs ja kookaslehtinen vaihtoehto viherkasviksi, jos kaipaat palmujen tuomaa rehevää vihreyttä. Kentiapalmut menestyvät valoisilla hajavalon paikoilla, mutta ne sietävät yllättävän hyvin myös varjoista olosuhdetta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-350 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Läpi vuoden

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pikkukentiapalmu on kotoisin Lord Howen saarelta, Australiasta. Trooppinen palmukasvi on hieno lisä vihersisustukseen, jos kaipaat kookasta ja näyttävää kasvia. Se viihtyy valoisalla hajavalon paikalla, ja sietää jopa varjoista paikkaa. Kesällä pikkukentiapalmun voi siirtää ulos varjoisalle paikalle.

Pikkukentiapalmu on ilahduttuvan kestävä ja helppohoitoinen. Kentia on myös mullan suhteen joustava viherkasvi, ja on sopeutunut niin kevyesti happamaan, neutraaliin kuin emäksiseen multaan. Kasvualustan on kuitenkin hyvä olla ilmava. Kekkilä Viherkasvimullan sekaan voit myös lisätä ja sekoittaa kevytsorarakeita, kuten Kekkilä Ruukkusoraa.

Kentiapalmut kestävät melko hyvin kuivuutta, vaikkakaan eivät nauti kuivuudesta eivätkä liioin märästä mullasta. Kastele kentiapalmu siis tasaisesti, mutta anna mullan aina kuivahtaa parin kolmen senttimetrin syvyydeltä kasteluiden välissä. Kasvi nauttii kosteasta huoneilmasta ja suihkuttelusta, jolloin myös sen lehdet on helpoin puhdistaa pölystä.

Kentiapalmua ei tarvitse istuttaa uudelleen joka vuosi. Keväthoitona voi ruukun vanhaa multaa rapsuttaa pois, ja uutta Viherkasvimultaa lisätä tilalle. Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn Kekkilä Viherkasviravinteella. Lannoitus vähennetään talveksi, mutta Kekkilän luonnonmukaista Merilevää voi antaa myös talven aikana.

Kastele kasvukaudella noin kerran viikossa. Anna pintamullan kuivua vähintään 2-3 cm syvyydeltä ennen kastelua. Kastelua voi vähentää hieman talvea kohti, jos kentiapalmulla ei ole pimeänä aikana kasvivaloa.

Kentiapalmu on vähään tyytyväinen, mutta lannoitus ylläpitää elinvoimaa. Kaliumin puutos voi aiheuttaa vanhojen lehtien kärkien ruskettumista. Mangaanin ja boorin puutos puolestaa voi ruskistaa uusien lehtien kärkiä. Kuivia versoja ja lehtiä voi poistaa leikkaamalla.

Kentiapalmu on yleensä terve, ja joutuu harvoin tuholaisten hyökkäysten kohteeksi. Kuivuudelle altistuneesta kasvista voi löytää villakilpikirvaa tai vihannespunkkia.

Etsi