Karinin tomaattichutney
Ainekset:
500 g punaisia tai vihreitä tomaatteja
1 keltasipuli
1 punainen tai vihreä paprika
2 omenaa
1 dl rusinoita
2 dl sokeria
1,5 dl viinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä
0,5 – 1 maustemitallinen jauhettua chiliä
Valmistus:
Kalttaa ja pilko tomaatit. Kuori ja pilko sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat ja pilko viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes ainekset ovat soseutuneet hyvin. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Säilytä jääkaapissa pari kolme kuukautta, jotta maut tekeytyvät, ja nauti talven mittaan.
Lue Karinin tomaattiharrastuksesta lisää täältä.