Retiisisalaatti ja seesamikastike, 4 annosta
Ainekset
- ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl sokeria
- maun mukaan suolaa
- 1 ½ d hyvää majoneesia
- (1-2 tl seesamiöljyä)
- 1 tl chilikastiketta (esim. gochujang)
Lisäksi
- 1 iso nippu retiisejä
- pari kourallista babypinaattia ja vuonankaalia
Valmistus
- Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Ota sivuun 1-2 rkl koristelua varten ja kippaa loput monitoimikoneen kulhoon ja käytä hienoksi.
- Yhdistä kaikki majoneesin ainekset majoneesin sekaan ja notkista tarvittaessa.
- Puolita retiisit ja sekoita joukkoon tilkka öljyä. Mausta suolalla. Paahda puolitettuja retiisejä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa, nosta ulos ja anna jäähtyä.
- Jaa jäähtyneet retiisit siistityn babypinaatin ja vuonankaalin sekaan ja lisää päälle osa seesamimajoneesista. Koristele pinta seesaminsiemenillä.
Nauti
Nauti raikas kesäherkku hyvässä seurassa.