Hyppää sisältöön

Retiisisalaatti ja seesamikastike

Kevyt ja raikas kesäherkku.

Retiisisalaatti ja seesamikastike, 4 annosta

Ainekset

  • ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sokeria
  • maun mukaan suolaa
  • 1 ½ d hyvää majoneesia
  • (1-2 tl seesamiöljyä)
  • 1 tl chilikastiketta (esim. gochujang)

Lisäksi

  • 1 iso nippu retiisejä
  • pari kourallista babypinaattia ja vuonankaalia

Valmistus

  1. Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Ota sivuun 1-2 rkl koristelua varten ja kippaa loput monitoimikoneen kulhoon ja käytä hienoksi.
  2. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset majoneesin sekaan ja notkista tarvittaessa.
  3. Puolita retiisit ja sekoita joukkoon tilkka öljyä. Mausta suolalla. Paahda puolitettuja retiisejä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa, nosta ulos ja anna jäähtyä.
  4. Jaa jäähtyneet retiisit siistityn babypinaatin ja vuonankaalin sekaan ja lisää päälle osa seesamimajoneesista. Koristele pinta seesaminsiemenillä.

Nauti

Nauti raikas kesäherkku hyvässä seurassa.

Etsi