Hyppää sisältöön

Punajuurivineigretti-kastike

Tee punajuurista tuoremehua - ja mehusta maukas kastike

Punajuurivineigretti-kastike

Ainekset

  • 5 dl valmista punajuuritäysmehua
  • 2 rkl  balsamiviinietikkaa
  • 1½ rkl seesamiöljyä
  • 2 tl limetinmehua
  • ripaus suolaa
  • 4-5 kierrosta mustapippurimyllystä

Valmistus

Valmistusaika: 20 minuuttia

  1. Pane punajuurimehu kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet mehusta.
  2. Lisää balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa.
  3. Nosta kattila sivuun ja lisää öljy, limetinmehu, suola ja rouhitulla mustapippurilla.

Nauti

Anna jäähtyä ja nauti tuoreen salaatin kastikkeena. Säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.

 

Etsi