Hyppää sisältöön

Mausteinen omenamocktail

Mistä on maukas fruitie tehty? Syksyn omenoista, inkivääristä, kanelista... Tällä reseptillä syntyy mausteinen omenamocktail.

Mausteinen omenamocktail, 4 annosta

Omenamocktail syntyy vaikka oman puutarhan omenista, inkivääristä ja ripauksesta kanelia. Tarjoile juoma syysjuhlissa, kekripöydässä tai itsenäisyyspäiväjuhlissa.

Ainekset

  • 2-3 pientä hapanta kotimaista omenaa
  • ½ keskikokoista kurkkua
  • 2 ½ dl hyvää tuorepuristettua omenamehua
  • 1 ½ rkl tuorepuristettua sitruunanmehua
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • reilu ripaus kanelia
  • maun mukaan juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • (jääpaloja)

Omenamocktailin valmistus

Valmistusaika: 5-10 minuuttia

  1. Paloittele omena ja kurkku tehosekoittimen kulhoon. Halutessasi lisää kulhoon pari jääpalaa.
  2. Lisää loput ainekset ja käytä seos tasaiseksi juomaksi. Laimenna tarvittaessa vedellä
  3. Annostele laseihin ja nauti heti.

Nauti

Nauti tuoreeltaan hyvässä seurassa.

 

Kekkilän reseptit: Mausteinen omenamoctail


mausteinen-omenamoctail

 

Etsi