Mansikka-raparperikakku, 6-8 annosta
Ainekset
Raparperi-rahkavaahto
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl pehmeää rahkaa
- 2 rkl tomusokeria
- noin 1 dl valmista raparperihilloa
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 ½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl voisulaa
Kostuttamiseen
- ½ dl sitruunanmehua
Lisäksi
- 1½ l mansikoita
Valmistus
- Valmista ensin kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Yhdistä leivinjauhe jauhoseoksen sekaan tasaiseksi seokseksi ja lisää seos sitten siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen vuorotellen voisulan kanssa.
- Kumoa seos halkaisijaltaan noin 22 cm:n gluteenittomilla jauhoilla tai esimerkiksi mantelijauheella jauhotettuun voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla kiertoilmauunissa 175 asteessa kypsäksi eli noin 40-50 minuuttia.
- Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Halkaise pohja leveyssuunnassa kahtia ja kostuta sitruunanmehulla.
- Valmista täyte. Notkista raparperihillo kulhossa ja lisää sekaan rahka ja tomusokeri.
- Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa ja yhdistä vaahto raparperirahkaseokseen.
- Perkaa ja huuhdo mansikat ja leikkaa ne kahtia.
- Levitä kakun sisukseen 1/3 mansikkaviipaleista ja lisää päälle noin ½ raparperikermasta. Nosta päälle kakkupohjan toinen puolikas ja koristele kakun pinta lopulla raparperikermalla ja mansikanpuolikkailla.
Nauti
Valmista kakku arkeen tai juhlaan – ja nauti hyvässä seurassa.