Hyppää sisältöön

Mansikka-raparperikakku

Gluteeniton herkku arjen sankareille ja juhlavieraille.

Mansikka-raparperikakku, 6-8 annosta

Ainekset

Raparperi-rahkavaahto

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl pehmeää rahkaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • noin 1 dl valmista raparperihilloa

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 ½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl voisulaa

Kostuttamiseen

  • ½ dl sitruunanmehua

Lisäksi

  • 1½ l mansikoita

Valmistus

  1. Valmista ensin kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Yhdistä leivinjauhe jauhoseoksen sekaan tasaiseksi seokseksi ja lisää seos sitten siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen vuorotellen voisulan kanssa.
  3. Kumoa seos halkaisijaltaan noin 22 cm:n gluteenittomilla jauhoilla tai esimerkiksi mantelijauheella jauhotettuun voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla kiertoilmauunissa 175 asteessa kypsäksi eli noin 40-50 minuuttia.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Halkaise pohja leveyssuunnassa kahtia ja kostuta sitruunanmehulla.
  5. Valmista täyte. Notkista raparperihillo kulhossa ja lisää sekaan rahka ja tomusokeri.
  6. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa ja yhdistä vaahto raparperirahkaseokseen.
  7. Perkaa ja huuhdo mansikat ja leikkaa ne kahtia.
  8. Levitä kakun sisukseen 1/3 mansikkaviipaleista ja lisää päälle noin ½ raparperikermasta. Nosta päälle kakkupohjan toinen puolikas ja koristele kakun pinta lopulla raparperikermalla ja mansikanpuolikkailla.

Nauti

Valmista kakku arkeen tai juhlaan – ja nauti hyvässä seurassa.

 

Etsi