Muistatko kesäkeiton? Klassikkoherkkua on helppo muunnella satokauden vihannesten mukaan.
Vihreä kesäkeitto, 4 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsaa
- 8-10 kiinteää uutta tai kesäperunaa (esim. siikli)
- 2-4 lehteä mangoldia
- 1-2 kesäsipulia
- reilu kourallinen sokeriherneitä
- (½ romanescu -kukkakaalia)
- 2 rkl voita
- ½ pkt (à 250 g) mustaleima emmental Koskenlaskija-sulatejuustoa
- maun mukaan suolaa
Valmistus
Valmistusaika: 20 minuuttia
- Pane kattilaan vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Pese kesäkurpitsa ja perunat ja lohko ne sopiviksi suupaloiksi kattilaan.
- Leikkaa siistityt sipulit silpuksi kattilaan.
- Poista huuhdotuista mangoldeista kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet pienemmiksi.
- Halkaise sokeriherneet pituussuunnassa.
- Keitä 7-10 minuuttia tai kunnes perunapalat ovat melkein kypsiä. Lisää mangoldinlehdet ja sokeriherneet. Anna kiehahtaa.
- Lisää keiton sekaan kuutioitu sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on liuennut keiton sekaan.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa heti.
Nauti
Nauti tuoreen leivän kera hyvässä seurassa.