Hyppää sisältöön

Vihreä kesäkeitto

Muistatko kesäkeiton? Klassikkoherkkua on helppo muunnella satokauden vihannesten mukaan.

Muistatko kesäkeiton? Klassikkoherkkua on helppo muunnella satokauden vihannesten mukaan.

Vihreä kesäkeitto, 4 annosta

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsaa
  • 8-10 kiinteää uutta tai kesäperunaa (esim. siikli)
  • 2-4 lehteä mangoldia
  • 1-2 kesäsipulia
  • reilu kourallinen sokeriherneitä
  • (½ romanescu -kukkakaalia)
  • 2 rkl voita
  • ½ pkt (à 250 g)  mustaleima emmental Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • maun mukaan suolaa

Valmistus

Valmistusaika: 20 minuuttia

  1. Pane kattilaan vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Pese kesäkurpitsa ja perunat ja lohko ne sopiviksi suupaloiksi kattilaan.
  3. Leikkaa siistityt sipulit silpuksi kattilaan.
  4. Poista huuhdotuista mangoldeista kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet pienemmiksi.
  5. Halkaise sokeriherneet pituussuunnassa.
  6. Keitä 7-10 minuuttia tai kunnes perunapalat ovat melkein kypsiä. Lisää mangoldinlehdet ja sokeriherneet. Anna kiehahtaa.
  7. Lisää keiton sekaan kuutioitu sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on liuennut keiton sekaan.
  8. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa heti.

Nauti

Nauti tuoreen leivän kera hyvässä seurassa.

Etsi