Itsevalmistettu ketsuppi
Ainekset
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 1 keskikokoinen makea sipuli
- 1 rkl valkosipulimurskaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl ruokosokeria
- 1 dl puna- tai omenaviinietikkaa
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- 1 ½-2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- ripaus chiliä
- noin 1 dl vettä
Valmistus
Valmistusaika: 20 minuuttia+ 1 tunnin keittoaika
- Poista tomaateista kovat kannat ja lohko tomaatit.
- Silppua kuorittu sipuli. Kuullota kattilanpohjalla öljyssä sipulisilppu ja valkosipulimurska. Lisää tomaattikuutiot. Jatka kuullottamista tasaisesti sekoitellen noin 3-5 minuuttia.
- Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja jatka keittämistä, kunnes seos tanakkaa sosetta eli noin ½ tunnin ajan. Jos soseesta tulee liian paksua lisää tilkka vettä.
- Pullota kuumana puhtaisiin pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
- Ketsuppi säilyy avaamattomana jopa kuukausia, joten se kannatta purkittaa yhden isomman astian sijasta pienempiin.
- Avattu ketsuppi säilyy hyvänä reilun viikon ajan. Nuuhkaise – jos tuoksu on hyvä, on ketsuppikin vielä tuoretta.
Nauti
Oma ketsuppi on ihana herkku, jota nautitaan vaikkapa lohkoperunoiden kanssa!