Helppo raparperimehu
Ainekset
- Raparperinvarsia
- Vettä, sokeria
- Sitruunoita
Valmistus
- Puhdista ja pilko teräskattilan täydeltä raparperinpaloja.
- Keitä vettä toisessa kattilassa, 2/3 osaa raparperipalojen määrästä.
- Lisää kiehuvaan veteen sokeria n. 1 dl vesilitraa kohden.
- Kaada kuuma vesi varoen raparperipalojen päälle. Anna jäähtyä.
- Ota sitruunoita, yksi kahta vesilitraa kohden. Pese ne ja kuori keltainen osa kuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
- Lisää keltainen kuori ja viipaleet raparperipalojen sekaan, ja nosta jääkappiin pariksi päiväksi.
- Siivilöi mehu pulloihin. Juoma säilyy jääkaapissa parin viikon ajan.
Nauti
Laimenna oman maun mukaan ja nauti makeanhapokasta mehua juhlajuomana tai kesäiseen janoon.