Hyppää sisältöön

Helppo raparperimehu

Tällä perusohjeella on helppo valmistaa raikasta raparperimehua juuri sinulle sopiva määrä.

Helppo raparperimehu

Ainekset

  • Raparperinvarsia
  • Vettä, sokeria
  • Sitruunoita

Valmistus

  1. Puhdista ja pilko teräskattilan täydeltä raparperinpaloja.
  2.  Keitä vettä toisessa kattilassa, 2/3 osaa raparperipalojen määrästä.
  3. Lisää kiehuvaan veteen sokeria n. 1 dl vesilitraa kohden.
  4. Kaada kuuma vesi varoen raparperipalojen päälle. Anna jäähtyä.
  5. Ota sitruunoita, yksi kahta vesilitraa kohden. Pese ne ja kuori keltainen osa kuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
  6. Lisää keltainen kuori ja viipaleet raparperipalojen sekaan, ja nosta jääkappiin pariksi päiväksi.
  7. Siivilöi mehu pulloihin. Juoma säilyy jääkaapissa parin viikon ajan.

Nauti

Laimenna oman maun mukaan ja nauti makeanhapokasta mehua juhlajuomana tai kesäiseen janoon.

Etsi