Grillipitsaa yrttipestolla, burratalla ja tomaatilla, 4 annosta
Ainekset
Burrata
- 1 l vettä
- ½ dl suolaa
- 1 pkt (á 250 g) puhvelinmaito mozzarellaa
- 1 ½ dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
Pitsapohja
- 1 ½ dl haaleaksi lämmitettyä vettä
- ½ (á 25 g) tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- ripaus sokeria
- 3 ½ dl (durum)vehnäjauhoja
- 2 rkl hyvää oliiviöljyä
Yrttipesto
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 dl silputtua basilikaa
- ½ tl murskattua valkosipulia
- 1-2 rkl sitruunan puristettua mehua
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- 2 ½ rkl pinjansiemeniä
Lisäksi
- 10-15 kpl kypsiä kirsikkatomaatteja
- 250 g burrataa (kts. erillinen ohje) tai saman verran buffalomozzarellaa
- reilu kourallinen rucolaa
- rouhittua mustapippuria maun mukaan
Valmistus
Burrata
Valmistusaika: 10 minuuttia + vetäytymisaika yön yli
- Aloita burratan valmistus jo edellisenä iltana. Kuumenna vesi ja suola kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi.
- Nosta kattila sivuun.
- Upota valutetut mozzarellat kuumaan veteen kattilaan 2-4 minuutiksi.
- Nosta mozzarellat reikäkauhalla siivilään ja revi ne sitten säikeiksi kulhoon.
- Lisää kulhoon kerma ja suola. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
Yrttipesto
- Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa.
- Kun taikina on kohonnut vaivaa sekaan vielä öljy.
Pitsapohja
Valmistusaika: 15 minuuttia + taikinan nostatusaika 30-60 minuuttia
- Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoittele, kunnes palat ovat liuenneet.
- Lisää suola, sokeri ja jauhot.
- Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- Jätä taikinan kohoamaan liinalla peitettynä huoneenlämpöön vähintään ½ tunniksi.
- Kauli tai painele ohueksi pizzapohjaksi ja sipaise molemmille puolille oliiviöljyä.
- Kuumenna grilli tulikuumaksi ja nosta pizzapohja grilliin parilan päälle.
- Nosta kirsikkatomaatit grilliin pizzapohjan viereen.
- Sulje kansi ja paista parin minuutin ajan tai kunnes alapuoli on kypsää.
- Käännä pitsapohja, anna paistua hetken ja levitä pinnalle yrttipestoa kirsikkatomaatteja.
- Nosta pizza grillistä ison lastan avulla ja viimeistele kuumana grillatuilla kirsikkatomaateilla ja burratalla tai viipaloidulla mozzarellalla, basilikasilpulla ja rucolalla.
- Rouhi pintaan vielä mustapippuria oman maun mukaan.
Nauti
Grillipitsa on parasta tuoreeltaan nautittuna – ja herkullista vielä seuraavanakin päivänä.