Grillattua kesäkurpitsaa, tomaattia ja pistaasikastiketta
Ainekset
Grillatut kasvikset
- 4 pientä kesäkurpitsaa
- tilkka hyvää oliiviöljyä
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl sitruunan mehua
- ripaus suolaa ja sokeria
- 1 tlk (400 g) kikherneitä
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 keskikokoinen tomaatti (vihreäkin käy)
- silputtua tuoretta korianteria
- 100 g fetajuustoa
Kastike
- ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 2 ½ rkl hyvää oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 1pieni valkosipulinkynsi
- 4-5 kierrosta mustapippurimyllystä
- 1/4 tl sokeria
Valmistus
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
- Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa juustohöylällä ohuiksi siivuiksi.
- Kuori ja silppua punasipuli ja pane silppu kulhoon yhdessä sitruunanmehun kanssa. Mausta ripauksella sokeria. Nosta sivuun.
- Sipaise viipaleiden pintaan kevyesti öljyä ja paista pannulla kauniin värisiksi molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa ja jaa tarjoilulautasille.
- Valuta säilykekikherneet ja huuhdo ne. Paahda kikherneitä hetki kuumalla pannulla jeeran ja öljytilkan kanssa.
- Halkaise tomaatti ja poista siemenet esimerkiksi teelusikan avulla. Silppua tomaatin hedelmäliha.
- Rouhi pistaasipähkinät pieneksi ja yhdistä kaikki kastikkeen ainekset, maista ja lisää mausteita tai viinietikkaa tarvittaessa.
- Yhdistä kikherneet, pieneksi silputtu tomaatti ja punasipuli-sitruunamehuseos. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Mausta kesäkurpitsaviipaleet kastikkeella ja lisää päälle kikherne-tomaatti-punasipuliseosta, silputtua korianteria ja murennettua fetajuustoa.
Nauti
Nauti kasvisherkku heti ja anna makujen viedä kielesi mukanaan.